ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (2015)

Το 2014 στο αποκορύφωμα της καλλιτεχνικής του δημιουργίας ο Βαρλάμης ξαφνιάζει και πάλι το κοινό με ένα καινούργιο εικαστικό project, ένα μανιφέστο απέναντι στην καταχρηστική μετατροπή της τέχνης σε είδος πολυτελείας που είναι προσιτό μόνο σε νεόπλουτους ή αριστοκράτες.

Ζωγραφίζει ασταμάτητα όπου και αν βρίσκεται και δημιουργεί εκατοντάδες ζωγραφικά έργα μικρών διαστάσεων (50Χ50 εκ.) που τα χαρακτηρίζει η αμεσότητα, η αυθόρμητη πινελιά και μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Τα έργα της συλλογής, που την ονόμασε “ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”, τα διέθετε σε μια συμβολική τιμή για να μπορεί να τα αγοράσει το ευρύ κοινό και με τα έσοδα υποστήριξε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ο ίδιος γράφει..

Ο ίδιος σε μία επιστολή του προς τον φίλο του Μίκη Θεοδωράκη γράφει: …αυτό τον καιρό είμαι συνεπαρμένος από ένα πρόγραμμα που δούλεψα με την ψυχή μου όλο το καλοκαίρι. Ζωγράφισα σχεδόν χίλια έργα με διαστάσεις 50Χ50εκ. και τα διέθεσα στο ευρύ κοινό της Αυστρίας με φιλανθρωπικό σκοπό. Σκέφτομαι να ζωγραφίσω άλλα τόσα και να τα διαθέσω για την πατρίδα μας. Η πράξη δεν είναι μόνο φιλανθρωπική αλλά αναφέρεται στην καταχρηστική μεταχείριση της τέχνης από το μεγάλο κεφάλαιο. Μέσα από την δράση υπάρχου πολλές ενδιαφέρουσες σκέψεις, όπως η αέναη μορφή τέχνης που δεν καταλήγει σε μία συγκεκριμένη φόρμα αλλά δείχνει το μεγαλείο της χαράς της ζωής…

Ε. Βαρλάμης

τι είπαν..