ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ (2007)

Ο Βαρλάμης αγαπούσε τα βουνά και σε κάθε ευκαιρία ανέβαινε και τα περπατούσε. Τα βουνά ήταν γι’ αυτόν τόποι ελευθερίας και ανάτασης, τόποι ανέγγιχτοι, που κατάφεραν να κρατήσουν σε μεγάλο βαθμό τη φυσική τους αγνότητα και ομορφιά, την καθαρή ατμόσφαιρα. Ζωγράφισε όλα σχεδόν τα μεγάλα και γνωστά βουνά της Ελλάδος μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γιατί ήταν ένα θέμα που το αγαπούσε πολύ και πάντα το είχε στο νου του να το ζωγραφίσει. H συλλογή περιλαμβάνει περίπου 120 έργα. Είναι σε διαφορετικά μεγέθη και η τεχνική τους είναι λάδι και ακρυλικό σε καμβά.

Η μουσική του βίντεο είναι από τον δίσκο "Έλληνες και Ινδοί νο1"

ο ίδιος γράφει..

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Βέρμιο με τις θεόρατες καστανιές και τις βελανιδιές, με τις ρεματιές και τα λιβάδια, με τις μυστικές πηγές του. Όπως κάθε βουνό έχει την δική του φυσιογνωμία, τον όγκο του, την μυρωδιά του και προπάντων τα χρώματά του. Αγάπησα τα βουνά γιατί από όλους τους γήινους τόπους, τα βουνά είναι εκείνα που είναι πιο κοντά στο Θεό.

Ε. Βαρλάμης

τι είπαν..

Μάθε περισσότερα!

Σίγουρα θα ξέρεις και εσύ κάποια βουνά. 

Μάθε ποια είναι τα πιο ψηλά, αλλά και τα πιο ξακουστά, μάθε ποια είναι τα πιο όμορφα, αλλά και αυτά που συνδέονται με την ιστορία μας, την αρχαία και την νεότερη.

Μετά από όλα αυτά διάλεξε ποιο βουνό θέλεις να περπατήσεις και να εξερευνήσεις. Γι’ αυτό θα χρειαστείς και παρέα.

Σου δίνουμε και ένα ηλεκτρονικό site για περισσότερες πληροφορίες.

http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/2278/Geografia_E-Dimotikou_html-empl/indexB_13.html